Zasady dotyczące zachowania bezpieczeństwa w stołówce szkolnej w czasie epidemii SARS-CoV-19

2020-09-15 21:26

 

Zasady dotyczące zachowania bezpieczeństwa

w stołówce szkolnej w czasie epidemii SARS-CoV-19

 1. Uczniowie przed udaniem się na obiad, myją ręce w łazience przy użyciu mydła, zgodnie z instrukcją mycia rąk.

2. Uczniowie udają się na obiad według ustalonego harmonogramu przekazanego uczniom, rodzicom i wychowawcom.

3. Uczniowie przebywający w stołówce zobowiązani są do zachowania dystansu społecznego (1,5 m.) w miejscu wydawania posiłków.

 

4. Po odebraniu posiłku uczniowie udają się do wskazanego przez nauczyciela dyżurującego stolika, a po zakończonym obiedzie odnoszą swoje naczynia w wyznaczone miejsce, zachowując dystans społeczny.

 

5. Pracownik obsługi po każdej grupie spożywającej obiad wietrzy pomieszczenie, myje i dezynfekuje blaty stołów, krzesełka
i miejsce wydawania posiłków.

 

 6. Wielorazowe naczynia i sztućce należy myć w zmywarce z dodatkiem detergentu, w temperaturze min. 60°C lub je wyparzać.

 

 

Wszystkie prawa zastrzeżone. 2020. Projekt i wykonanie Prestiz.pl